Kiragadja az Úr a szegény ember
életét a gonoszok hatalmából
  2017. június (Szent Iván hava) 25. Vasárnap. "A" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Vilmos látogatónknak!

Körlevél a Szent Márton jubileumi év megnyitására
(2015. november 15.)

Kedves Testvérek!

A Gondviselés különleges megnyilvánulását látjuk abban, hogy Szent Márton jubileumi éve egybeesik a Ferenc pápa által meghirdetett „Irgalmasság Évével”. Mostantól egy éven át ünnepeljük hazánkban azt a tényt, hogy Istenünk 1700 évvel ezelőtt adta Egyházunk számára az első szentként tisztelt nem vértanú hitvallót, a Pannoniában született Mártont. A történelemben továbbélő Krisztus megjelenítője volt, példát

...

Barsi Balázs drámai hatású szentbeszédét, amit Európa iszlám elözönléséről mondott szeptember 20-án, meg lehet hallgatni, illetve  le lehet tölteni a sümegi ferencesek honlapjáról az alábbi linken:
http://88.151.102.138/hetvegi/2015.09.20.mp3

Hirdetések:

  • Csütörtök (szept.3.) Nagy Szent Gergely pápa emléknapja. Szentmise előtt fél órával szentségimádás!
  • Péntek (szept.4.) elsőpéntek, szentmiséink reggel 7 és este 7 órakor. Betegeinket látogatjuk! Gyónási lehetőség az esti szentmise alatt.
  • Szombat (szept.5.) elsőszombat, este 6 órakor titokcsere a plébánián, ¼7 órakor rózsafüzér ima a templomban.
  • Vasárnap (szept.6.) a 9 órai szentmisében Veni Sancte évnyitó szentmisét tartunk a diákok és a pedagógusok részére.
  • Szeptember 13-án
...

Paskai Laszlo biborosAz Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Főszékesegyházi Káptalan és a magam nevében is megrendült lélekkel, de Isten akaratában megnyugodva tudatom, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye volt főpásztora Dr. Paskai László Pacifik OFM bíboros, nyugalmazott prímás-érsek életének 89., rendi fogadalmának 66., áldozópapságának 65., püspökségének 38. évében, 2015. augusztus 17-én az örökkévalóságba költözött.

Elhunyt korábbi

...

„Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér.
Aki e kenyérből eszik örökké él.
A kenyér, amelyet adok,
a testem a világ életéért.”
(Jn 6,51)

Az Esztergom-Budapesti
Érseki Főhatóság Körlevele

2015. VI.

Megrendült lélekkel, de Isten akaratában megnyugodva tudatom, hogy Főegyházmegyénk nyugalmazott főpásztora, Dr. Paskai László Pacifik OFM bíboros, nyugalmazott prímás-érsek 2015. augusztus 17-én az örökkévalóságba költözött.