Az Úr szövetségládája átmegy
előttetek a Jordánon
  2017. augusztus (Kisasszony hava) 17. Csütörtök. "A" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Jácint és Réka látogatónknak!

Keresztút (2017.04.14. Nagypéntek)

Bevezető ima

Jézusom a te keresztutad nem csak a nagyböjti időre vonatkozik, hanem életem minden napjára programot, feladatot ad. A mai keresztút járása arra való, hogy Krisztus kínszenvedésének tükrében meglássuk saját hibáinkat és tanuljuk meg a 14. stáció törvényét. És ezeknek a törvényeknek átélésével éljük mindennapi életünket. Segíts Jézusom, hogy ne csak megtanuljam, hanem meg is valósítsam. Ámen.

Bővebben...

Húsvét ünneplése!

Húsvét ünneplése!

Húsvéti szent három nap (lat. Sacrum Triduum Paschale): az egész liturgikus év csúcspontja, eredetileg Jézus Krisztus föltámadása. Húsvétvasárnapot megelőző három nap: nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombat. - Később estétől estéig számolva a napokat, „az Úr szenvedésének és föltámadásának a nagycsütörtök esti szentmisével kezdődik, középpontja a húsvéti virrasztás, befejezője húsvétvasárnap esti dicsérete”. A húsvét egyetlen eseményének hármas napja; nem előkészület a húsvétra, hanem maga a húsvéti ünneplés. Tárgya: a) nagycsütörtök estétől nagypéntek délutánig az Úr szent vacsorájának emlékezete és szenvedésének kezdete; b) nagypéntek estétől nagyszombat estéig Jézus kínszenvedése és halála; c) nagyszombat estéjétől húsvétvasárnap estig Urunk föltámadása. Ez az ünneplés tetőfoka, mely húsvét vigíliájával kezdődik és magában foglalja húsvétvasárnapnak, mint az „ünnepek ünnepének” liturgiáját is.

Bűnkatalógus (nem csak) nagyböjtre

A bűn nem azért rossz, mert az Egyház annak mondja. Hanem mert valóban elszakít Istentől. Hatására csökken, majd eltűnik a lelkiismereti béke és derű. Alattomosan pusztítja és rabjává teszi a lelket. Ezért int az Egyház, hogy rossz a bűn.

Jó hír viszont, hogy bármikor hatalmunkban áll megszabadulni tőle.

Betegségben a kórokozó felismerése fél gyógyulás. E szándékkal született az alábbi „bűnkatalógus”. Segítsen, hogy nevén tudjuk nevezni az életünkbe beengedett rosszat, és megszabadulhassunk tőle a bűnbocsánat szentségében.

Bővebben...

A szentmise olvasmányai "A" évben

A szentmise vasárnapi és ünnepi "A" évi olvasmányai
alt

honlapunkon is elolvasható
hétről-hétre bővítjük

A Terézmisszióról

Klikk a nagyobb képhezKedves Testvérek!

Bő egy évvel ezelőtt írtam egyszer a Teréz Misszióról.

Talán emlékeztek, hogy Lisieux-i Kis Szent Teréz lelkületét és szolgálatát követve, ez egy kezdeményezés a papjainkért való imádságra buzdításra. Egy lehetőség arra, hogy egy rövid, otthon elmondott imádsággal támogassunk egy "örökbefogadott" atyát, egy hivatást.

Attachments:
Download this file (terezmisszio.jpg)Terézmisszoó programja[ ]48 kB

Bővebben...