Ábrahám hitt az Úrnak, ezért
igaznak fogadta el őt
  2024. július (Szent Jakab hava) 19. Péntek. "B" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Emília látogatónknak!

A Pünkösdfürdői Boldog Özséb Plébánia Ifjúsági Gitáros Ének és Zenekara

Tartalomjegyzék

Általában véve valamit csak úgy lehet jól csinálni, ha szívből csináljuk, ha beleadunk mindent, azaz a szívünket, lelkünket. Legyen szó virágkötésről, cipőkészítésről, tanításról, vagy éneklésről, bármiről.


 

A zenélésnél és éneklésnél - a tekintetben, amely "műfajban" mi szolgálatot teljesítünk - egy különös dimenziót nyer ez a szívvel-lélekkel odaadás: A liturgia díszítésére szánt egyházi énekek Isten iránt odaadott formájában átalakulnak imádsággá, így azt mondhatjuk, elsősorban nem énekelni kell tudni, nem zenélni, hanem mindenekelőtt imádkozni... Ez az első, amit meg kell tanulnunk.

És persze, hogyne lenne fontos az, hogy a lehető legjobban értsen valaki a virágkötéshez, ha hivatásának választja! Mondhatjuk: nem elég szeretni a munkánkat, jónak kell lenni benne, hiszen csak akkor jönnek hozzánk máskor is virágot köttetni. Így van, így van ez minden mesterségnél. De alapvetően megfogalmazhatjuk, hogy nem elég a mai világ diktálta igény szerint "profinak" lennünk valamiben, szükséges az a titokzatos utolsó ecsetvonás is, amiről Márai Sándor ír. ("Az utolsó ecsetvonást, a tündérit az Isten végzi el...") És ezt, hiszem, akkor kaphatjuk meg művünkre, ha mindent megtettünk, hogy jól végezzük feladatunkat, és megtanultunk imádkozni is feladatunkért, szolgálatunkért.

Így aki belekezd valamibe, engedje, hogy áthassa tevékenységét a szellemi lét különös dimenziója, az Isten iránti lelkület! Ezt saját szolgálatunknál is elsődleges fontosságúnak tartjuk. Tehát megpróbálunk "nem" énekelni, hanem imádkozni. Ennek segítéseképpen kérjük a plébánia híveinek imádságos áldását szolgálatunkra, köszönetképpen pedig álljon itt egy kedvenc idézetünk:

 

"Az éneknél szükséges a fegyelmezett lélek, éles szellem, alázatos szív, tiszta szándék és tiszta lelkiismeret."

Aranyszájú Szent János

Minden érdeklődő testvért, aki még nem kapcsolódott be ilyen énekes, zenés közösségbe, de kedve támad Istennek dicsőségére és embertársainknak szolgálatára ilyetén "tenni", várunk szeretettel, akár énekelni, akár zenélni van kedve. Az idei évtől minden hónap második és negyedik vasárnapjának 9 órai diákmiséjén teljesítünk szolgálatot, de az év közbeni ünnepek miatt ebben a rendben lehetnek változások.

Készítettünk egy saját honlapot is, mely a http://boldogok.hu címen elérhető.

Üdvözlettel: Matlári Gergely

www.boldogok.hu

Tagok:
Dócs Nikolett fuvola
Marosvölgyi Dóra furulya
Matlári Gergely gitár
Németh Gábor cselló
Pap Zsolt gitár
Rácz Márti cselló
Regele György basszusgitár
Szegedi Melinda furulya