Ábrahám hitt az Úrnak, ezért
igaznak fogadta el őt
  2024. július (Szent Jakab hava) 19. Péntek. "B" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Emília látogatónknak!

Házas csoport

Házas csoportJános atya minden hónap második vasárnapja előtti héten a hirdetésekben felolvasta a következő mondatot: 4 órára (nyári időszámítás alatt 5 órára) várjuk az "idősebb" házas hittanosokat az emeleti nagyteremben."


Mit is jelent ez azoknak, akik ebbe a szűkebb-tágabb körbe tartozónak érzik-vallják magukat? Először is azt, hogy ismét együtt tölthetjük el a vasárnap délután egy részét, beszélgethetünk a minket érdeklő, foglalkoztató kérdésekről, meghallgathatjuk János atya elmélkedéseit bizonyos lelki témákkal kapcsolatban. Szó kerül itt hitünk alapvető kérdéseitől kezdve a gyermeknevelés, a családi élet témáin keresztül az egyházközség aktuális feladatain át szinte mindenről.

Mióta is van "házas csoport"? Létünk első pillanatának időpontját talán a homály fedi, de abban biztosak vagyunk, hogy képzeletbeli tortánkon már tíz gyertya biztosan loboghatna. Hisz ha csak számba vesszük azokat a felnövőfélben levő gyermekeket, akiknek a megérkezését együtt vártuk, talán magunk is elcsodálkozunk. A sok komatál, ami ilyenkor kijár a kismamáknak, kész receptgyűjteményt tenne ki. És bizony sokan vállalták egymás gyermekeinek keresztszülőségét is.

De nem csak egymásnak próbálunk örömöt szerezni. A vasárnapi szentmisék utáni "agapé" ötlete szintén ennek a pár lelkes családnak az ötlete volt. A megvalósításban azóta mások is részt vesznek, de az álladó felelősök mégiscsak mi vagyunk.

Mi kovácsolja még össze ezt a 8-10, - időnként ennél több - házaspárt?

  • Az évente kétszer megtartott lelkinap, (Karácsony ill. Húsvét előtt)
  • A "Szállást keres a Szentcsalád" népi ájtatosság fölelevenítése
  • A "Vándorevangélium" imaláncában való részvétel
  • A nemzeti imaév keretében a 9 órai misék előtt megtartott elmélkedések
  • A beteg barátainkért mondott közös imádságok
  • A közös szentségimádásokon való részvétel
  • Színház- ill. múzeumlátogatások. És nem utolsó sorban
  • Az együtt eltöltött számos nyaralás. (Erdély, Fertő-tó stb.)

Közösségünk folyamatosan várja az újabb házaspárokat. Nyitottak vagyunk mindenki felé, aki úgy érzi, hogy szívesen tartozna egy "két lábbal a földön álló", de az örökkévalóságot elnyerni igyekvő baráti társasághoz.

Aktív tagok:
Rácz András és Kati Kemenes Csaba és Ágnes
Németh Károly és Andrea Németh Gábor és Irén
Mihályi Gábor és Ani Csapody Márton és Judit
Marosvölgyi Péter és Csilla Nagy József és Éva
Berta László és Betty Szőllős László és Szenta
Balogh Zoltán és Éva