Nem voltam engedetlen, nem hátráltam
meg, mert az Úr megsegít
  2020. április (Szent György hava) 5. Vasárnap. "A" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Vince látogatónknak!

Közös imára való hívás

Kedves Testvérek, Boldog Özséb plébánia hívei!

Sajnálatos helyzetet élünk meg mindnyájan a Covid 19 vírus miatt. Nem tudunk élő kapcsolatban lenni egymással a szentmisék, hittanórák hiánya miatt. Nem lehet betérni a templomba és szentáldozáshoz járulni, de bízom benne, hogy ez nem sokáig tart. Ezért is úgy gondoltam, hogy bizony nehéz sokunknak egyedül vinni a keresztet. Nincs mellettünk Cirenei Simon, vagy Veronika, csak a sirató asszonyokat halljuk, akik siratják elhunyt szeretteiket. Arra gondoltam, hogy minden délután 15:30 órakor egy rózsafüzér imát (napi megfelelőt) lélekben összekapcsolódva imádkozzuk el egymásért. Ha csak egy tizedet is végzel, így is lélekben együtt leszünk! Imádkozzunk egyházközségünkért, egyházunkért, családtagjainkért, betegeinkért, szenvedőkért, egészségügyben dolgozókért, állami vezetőkért és a vírus terjedése ellen. Saját szándékodat is helyezzed az Úr elé! Biztosan ti is sokat imádkoztok, de ez a lélekben való összetartozásunk, erőt, békét, boldogságot önt majd a szívünkbe. Így fogjuk meg egymás kezét, ha már valóságban nem tehetjük! Minden szentmisében imádkozom értetek!

Imádságos szeretettel!

Kónya Attila plébános

Attachments:
Download this file (Imára való hívás.docx)Imára való hívás.docx[ ]12 kB

Tájékoztató temlomunk nyitvatartásáról (Új rendelkezések)

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia azt rendelkezést adta ki, hogy a COVID-19 járvány terjedése megelőzése érdekében a templomokban nyilvános liturgiát nem végezhetünk, addig, míg más rendelkezés nem születik. Kivéve a temetéseket, de azt is egyszerű formában, röviden kell megtartani. A meglévő miseszándékokat természetesen az adott napon elvégezük. A vasárnapi szentmiséket onlinen (palferi.hu) este 18:30 órakor, vagy a televízión keresztül lehet követni.

Egyben azt is kérik, hogy a híveknek biztosítsuk a templom nyitvatartását, de a vírus terjedése miatt nem biztos, hogy a templom padjait és ajtók kilincseit minden alkalommal tudnánk fertőtleníteni, ezért a templomot is bezárjuk! Semmiképpen sem szeretném, ha valamelyiktek épp általunk megbetegedjen, ne adj Isten elhalálozzon. Köszönöm megértéseteket, vigyázzatok a lelketekre és az egészségetekre!

Kónya Attila
plébános

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://boldogozseb.hu/
Tel.: 0613888868

Attachments:
Download this file (Kedves Testvérek.docx)Kedves Testvérek.docx[ ]13 kB

Általános feloldozás és a tökéletes bűnbánat felindítása

AZ ÁLTALÁNOS FELOLDOZÁS

Az általános feloldozás (lat. absolutio generalis) a bűnbocsánat szentségének olyan formája, melyben az egyéni hívő, vagy akár a hívők egész csoportja egyszerre részesül feloldozásban, mégpedig egyéni bűnvallás (vagyis a bűnök egyenkénti felsorolása) nélkül. Ezt a formát rendes körülmények között nem lehet alkalmazni, ám súlyos szükség esetén a megyéspüspök engedélyezheti gyakorlását. Ám fontos tudni, hogy ahhoz, hogy valaki érvényesen részesüljön általános feloldozásban, nem csak az szükséges, hogy kellően fel legyen készülve és valóban megbánja bűneit, hanem egyszersmind az is, hogy elhatározza azoknak a súlyos bűneinek kellő időben egyenként való megvallását, melyeket jelenleg nem tud így meggyónni. (Vö. CIC 961-963. kán.)

Bővebben ...

Az MKPK közleménye

Az MKPK közleménye

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rájuk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány Magyarországon való megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, visszavonásig a következő rendelkezéseket lépteti életbe. hacsak az illetékes megyéspüspök másként nem rendelkezik:

1. A templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárni, ezért a nyilvános liturgia 2020. március 22., Nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani.

Attachments:
Download this file (Az_MKPK_közlemény_170320.docx)Az_MKPK_közlemény_170320.docx[ ]90 kB

Bővebben ...

Özséb-Hírek: 2020.03.15. Nagyböjt 3. vasárnapja

ÖZSÉB-HÍREK (2020. márc. 15.)

Nagyböjt 3. vasárnapja
Olvasmány: Kiv 17,3-7; Szentlecke: Róm 5,1-2. 5-8; Örömhír: Jn 4,5-42.

„Adj innom!”

  • Vasárnap (márc.15.) nemzeti ünnepünk.
  • Hétfő (márc.16.) du. 3 órakor Mária rádió!
  • Csütörtök (márc.19.) Szent József ünnepe.
  • Péntek (márc.20.) este 6 órakor keresztutat járunk. Este ½9 órakor házasok, családosok hittana.
  • Vasárnap (márc.22.) nagyböjt 4. vasárnapja.
  • Szeretettel köszöntjük a születés- és névnaposainkat: Kristóf, Henrietta, Gertrúd, Patrik, Sándor, Ede, József, Bánk, Klaudia, Benedek és Bence testvéreinket. Egyben köszöntjük azokat a házasokat is, akik e héten ünneplik évfordulójukat. Isten áldása legyen életükön!

„Jézus rád, az életedre is szomjazik!”

Boldog Özséb Plébánia, 1039 Bp., Lékai bíboros tér 8-10.
Tel.: 388-8868; honlapunk: www.boldogozseb.hu
Budapesti-Pünkösdfürdői Boldog Özséb Plébánia
Egyházi megajánlást a plébánia számlára tudják utalni: 11100104-19001944-36000001
Fogadóórák: H., Sz., Cs., P.: 16-18 óra
Miserend: Vas: 9, 11, 18; H. Sz. P.: 7 óra; K. Cs. Szo.: 18 óra
Eucharisztikus kongresszus honlapja: www.iec2020.hu/hu

Özséb-Híreinket e-mailben is elküldjük, itt lehet rá feliratkozni.