Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség
  2020. október (Mindenszentek hava) 23. Péntek. "A" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Györgyi és Natália látogatónknak!

Özséb-Hírek: 2019.12.01. Advent 1. vasárnapja

ÖZSÉB-HÍREK (2019. dec. 1.)

Advent I. vasárnapja
Olvasmány: Iz 2,1-5; Szentlecke: Róm 13,11-14; Örömhír: Mt 24,37-44.

„Virrasszatok, hogy készen álljatok!”

  • Hajnali szentmiséink az adventi időben 6 órakor: hétfőn, szerdán és pénteken. Kedd, csütörtök és szombat este 6 órakor.
  • Hétfőn (dec.2.) 3 órakor Mária rádió!
  • Szerda (dec.4.) Egész napos szentségimádás templomunkban.
  • Csütörtök (dec.5.) szentmisét követően felnőtt hittan. Este 8 órakor anya ima a plébánián.
  • Péntek (dec.7.) elsőpéntek, betegeinket látogatjuk! Szentmise csak reggel 6 órakor.
  • Szombat (dec.7.) elsőszombat, du. 5 órakor titokcsere, majd ¼6 órakor rózsafüzér ima templomban.
  • Vasárnap (dec.8.) Advent II. vasárnapja.
  • Adventi (1kg) tartósélelmiszert, még a jövőhéten lehet hozni.
  • Szeretettel köszöntjük a születés- és névnaposainkat: Elza, Natália, Melinda, Vivien, Ferenc, Olívia, Borbála, Barbara, Vilma, Sebő, Miklós, Ambrus és Ambrózia testvéreinket. Egyben köszöntjük azokat a házasokat is, akik e héten ünneplik évfordulójukat. Isten áldása legyen életükön!

Adventi gondolatok!

Karácsony közeledtével a kereszténység az advent időszakát éli. Maga az advent szó eljövetelt jelent. Egy személynek a megérkezését. Ez pedig maga Jézus Krisztus! Ő az, aki ígéretet tett arra nézve, hogy lesz egy nap, amikor meg fog jelenni, vissza fog érkezni. Erre emlékeztet az adventi időszak és a közelgő ünnep a karácsony. A hétről hétre meggyújtott gyertya az adventi koszorún is azt jelzi, hogy a Világ Világossága hamarosan visszatér. Valójában mindig adventi reménységben kellene élnünk, mert az eljövetel pillanatát nem ismerjük. Isten gyermekeinek ilyenkor még erőteljesebben még határozottabban kell fellépniük és megvallaniuk reménységüket. Az adventi üzenetnek fékező hatása is lehet. Ember állj meg! Gondolkodj el egy kicsit. Szállj magadba. Az újságok, a TV, a rádió nem akarja, hogy a jövővel, a te jövőddel foglalkozz, vagy arról gondolkozzál. Majd ők gondolkoznak helyetted. Majd ők megmondják, hogy mi a jó és mi az amit tenned kell. Élj a mának, a pillanatnak. A hangsúly így észrevétlenül tolódik el a lényegtelen elmúló, hiábavaló dolgok irányába. Mert milyen is lehet az az ünnep, amikor a szív a mindennapi élet terhei és nyomásai alatt elnehezedik, vagy összetörik. Amikor a kapcsolatok kiüresednek és jelképessé válnak. Amikor a szeretet nem egy élő valóság, hanem kötelességgel kikényszerített műmosoly. Talán nem kellene ennek így lennie. Jézus Krisztus eljövetelének reménységében el kellene csendesedni és egy kicsit elgondolkodni. Még van lehetőség dönteni, hogy az év hátralevő napjait lehet másként is leélni és kezdeni egy új életet Jézus Krisztussal. Ehhez az is kell, hogy a szívünk legyen kész befogadni Jézust és átadni neki az uralmat. Ő ott áll szelíden és kopogtat. Várja, hogy bebocsásd és átéld az első igazi adventedet a szívedben.

Boldog Özséb Plébánia, 1039 Bp., Lékai bíboros tér 8-10.
Tel.: 388-8868; honlapunk: www.boldogozseb.hu
Budapesti-Pünkösdfürdői Boldog Özséb Plébánia
Egyházi megajánlást a plébánia számlára tudják utalni: 11100104-19001944-36000001
Fogadóórák: H., Sz., Cs., P.: 16-18 óra
Miserend: Vas: 9, 11, 18; H. Sz. P.: 6 óra; K. Cs. Szo.: 18 óra
Eucharisztikus kongresszus honlapja: www.iec2020.hu/hu

Özséb-Híreinket e-mailben is elküldjük, itt lehet rá feliratkozni.