Számomra az élet Krisztus,
a halál pedig nyereség
  2020. október (Mindenszentek hava) 31. Szombat. "A" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Farkas és Csele látogatónknak!

„Legyetek a keresztény szeretet tanúságtevői”

Az indiai fiatalság VIII. országos kongresszusa alkalmából XVI. Benedek pápa üzenetet küldött a dél-ázsiai országba. A háromévenként megrendezésre kerülő egyhetes kongresszus vasárnap zárult le Shillongban, az ország észak-keleti részén fekvő Meghalaya állam fővárosában.

Indiába küldött üzenetében a Szentatya arra buzdítja a fiatalokat, hogy legyenek a „keresztény szeretet, a remény, az öröm és a béke tanúságtevői Indiában és a világban”. A pápa üzenetét Salvatore Pennacchio érsek, indiai apostoli nuncius olvasta fel a fiataloknak a kongresszust lezáró ünnepi szentmisén.

A nyolcadik alkalommal megrendezett kongreszus kezdeményezője, az Indiai Püspöki Konferencia központi témának ez alkalommal az „Élni és megszabadítani a világot” kérdéskört választotta. XVI. Benedek levelében arra hívja India fiataljait, hogy újítsák meg életüket Isten Igéje által; olvassák, mélyüljenek el, és éljék meg mindazt, amit az Úr tanított számunkra, megváltoztatva ezáltal a világot, az egész emberiséget. „Fordítsatok különleges figyelmet az imára” – hangsúlyozza a pápa. ”Fedezzétek fel az isteni hívó szó örömét és szépségét”.

A hét folyamán több spirituális összejövetelre, tanúságtételre került sor, amelyek három fontos téma köré szerveződtek: a szegénység felszámolása, a környezet megóvása és a béke kultúrájának megteremtése. Az AsiaNews missziós hírügynökség tudósítása szerint a záró szentmisén több, mint ezer fiatal, továbbá 152 egyházmegye háromezer küldöttje, főpásztorok, papok, szerzetesek és szülők vettek részt.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kép: www.bellevision.com