Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk:
kezed alkotása vagyunk mindannyian
  2020. november (Szent András hava) 29. Vasárnap. "B" év.
  Boldog névnapot kívánunk minden kedves Taksony és Ilma látogatónknak!

A természeti katasztrófák által sújtott területek megsegítését kérte a pápa

altA Szentatya október 27-én, szerdán mintegy 30 ezer zarándokhoz szólt a Szent Péter téren. Az általános kihallgatáson Svédországi Szent Brigittáról tanított a napfényes délelőtt során. Felhívást intézett a világ híveihez, amelyben az indonéziai szökőárra és a vulkánkitörésre hívta fel a figyelmet, és mielőbbi támogatást kért a katrasztrófák áldozatainak.

A téren jelenlévő magyar zarándokokat a következő szavakkal köszöntötte: „Nagy szeretettel köszöntöm a magyar híveket, különösképpen is a budaörsi, a mogyoródi, a nyíregyházi és a gyulafehérvári csoport tagjait. Október hónap végén járunk, amely a Szent Rózsafüzér hónapja. Újítsátok meg a Szűzanyával való kapcsolatotokat e nemes imádság végzése közben. Szívesen adom Kedves Mindannyiótokra apostoli áldásomat. Dicsértessék a Jézus Krisztus!”

A Szentatya az általános kihallgatás folyamán felhívást intézett a világ híveihez, amelyben az indonéziai szökőárra és a vulkánkitörésre hívta fel a figyelmet, amelyek a napokban egyszerre sújtottak az ország lakosaira, számos emberi áldozatot is követelve. XVI. Benedek részvétét fejezte ki azoknak, akik elvesztették szeretteiket és lelki közelségéről, imáiról biztosította Indonézia lakóit. Ezt követően a benini lakossághoz szólt, akiket napok óta sújt a folyamatos esőzés. Ennek következtében sokaknak el kellett hagyniuk otthonukat, továbbá a megfelelő higiéniai ellátás is hiányzik. Az Úr áldását és segítségét kérte az egész nemzet számára. Felhívása végén a nemzetközi közösség hozzájárulását kérte annak érdekében, hogy a természeti katasztrófák által sújtott területek lakói minél hamarabbi támogatást és ellátást kapjanak.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír